Stránky

úterý 19. července 2011

Nejlepší podnikové wifi - Ruckus Wireless

Před pár dny vyšel opět na tom's hardware rozsáhlý test wifi APček. Jen podotýkám, že nikoliv pro domácí použití. Pro někoho možná překvapení, ale opět jako před dvěma lety vyhrálo na celé čáře řešení od společnosti Ruckus Wireless.




Takže chcete-li kvalitní wifi do firmy za rozumnou cenu, vyberte si Ruckus. Jejich technologie beamformingu (aka BeamFlex) je jedinečná a evidentně má nad ostatními navrch (ano uznávám, v testu nejsou zastoupeni zdaleka všichni, nicméně pro spoustu lidí je standardem Cisco a benchmarkem Aruba a ti v obou testech jsou).

Zatímco před dvěma lety byla testována vlajková loď beamformingu AP ZoneFlex 7962 s devatenácti-segmentovou anténou a dvěma nezávislými rádii (2,4 a 5GHz) splňující normy 802.11abgn (19ti prvková anténa umožňuje přes 4000 kombinací "laloku"),


letos to byl jen mid-rangový prvek AP ZoneFlex 7363, který má anténu pouze čtrnácti-segmentovou a tedy počet vyzařovacích diagramů je něco málo přes 300. I tak to evidentně na konkurenci bohatě stačilo.


Řada 73xx je menší, levnější a nabízí i dva 100Mbit porty. Krásně se s tím dá udělat LANless kancelář, kdy síťové tiskárny jsou připojeny do APček a notebooky, tablety, telefony a ostatní havěť je připojena pouze bezdrátově.

Příště se podíváme na ostatní výrobce, kteří jdou na wifi trochu jinak. Srovnání generací, novinky apod.

Pokud by vás zajímalo co domů (Ruckus ani v té nejvyšší domácí řadě MediaFlex 7000 nenabízí např. DHCP, je to prostě spíše operátorské či podnikové než stand alone řešení), tak nezávislý testovací web Tolly Group nedávno prováděl dva testy na popud Belkinu a výsledky u sponzorovaného testu asi nepřekvapí, ale i tak mohou být vodítkem. Z pochopitelných důvodů nebudu zveřejňovat vytržené informace z testů, ale ty jsou po registraci zdarma ke stažení zde a zde. Ve všech parametrech překonávají konkurenci (ta není jmenována) a testovali tyto bezdrátové routery: N150, N300, N600 DB a N750DB. DB je Dual Band. Obrázek si udělejte sami.

A jako obvykle noticka na závěr, nemám nic společného s žádnou uvedených firem a taky nemám žádný jejich produkt v užívání :-)

5 komentářů:

  1. To nevypadá vůbec špatně. Mám pocit, že novou a rychlejší wifi bychom teď brzy měli snad konečně mít i u nás ve firmě. To, co tam je teď je otřesné. Celkově tam teď má být hodně věcí ohledně IT jinak. Firma totiž našla nějakou společnost, která jí udělala IT řešení na míru, takže prý budeme mít i nový firemní software atd. Pokud to bude rychlejší a bude to fungovat lépe, než to, co máme teď, tak jsem jednoznačně pro.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna docela nedávno jsme sídlo naší firmy kompletně rekonstruovali a já jsem tak opět po letech musel navléct montérky a další pracovní oblečení a pustit se do tvrdé práce :-) Nová síť WiFi byla jedním z požadavků představenstva a mimojiné jsme se tak trochu nechali inspirovat i Vaším článkem! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Musím se přiznat, že zrovna internetové sítě u nás ve firmě jsou na tom dost bídně. Chtělo by to s tím určitě něco udělat. Chtěl bych teď právě hodně investovat do modernizace. Rád bych ovšem začal u výroby. Tam teď nutně potřebujeme nové šroubové kompresory. Sítě a počítače obecně ale určitě také přijdou na řadu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to my naopak ve firmě začali právě u těch sítí, protože ty jsou u nás zcela zásadní v tom, aby celý výrobní proces správě fungoval. Teď pomalu upgradujeme staré stroje za nové. To je ale běh na dlouhou trať, protože si nemůžeme vše dovolit koupit najednou. Začátkem tohoto roku jsme ale například koupili velice moderní laserový řezací stroj.

      Vymazat
  4. Kvalitní a spolehlivé wifi připojení je pro naši firmu opravdu zásadní, a proto je důležité, abychom měli to nejlepší. Při své práci často s manželem využíváme nové mobilní telefony iPhone, které jsem koupila na stránkách https://www.f-mobil.cz/mobilni-telefony__os_apple-ios. To nám umožňuje zefektivnit naši práci a plně se soustředit na důležité úkoly.

    OdpovědětVymazat